Per pastarąją parą šalyje mirė 952 koronavirusu užsikrėtę asmenys, nurodė Robert Kocho institutas (RKI), pagrindinė Vokietijos užkrečiamųjų ligų tyrimo įstaiga.

Institutas nurodė, kad per parą taip pat buvo užregistruoti 27 728 nauji COVID-19 atvejai. Šis skaičius artimas praeitą penktadienį fiksuotam rekordiniam koronavirusinės infekcijos atvejų paros prieaugiui, kai buvo užregistruota beveik 30 tūkst. naujų užsikrėtusiųjų.

Ankstesnis paros mirštamumo rekordas taip pat buvo užregistruotas praeitą penktadienį, kai buvo pranešta apie beveik 600 žmonių mirtį.

Be to, reanimacijos palatose gydomų COVID-19 pacientų skaičiai pasiekė nerimą keliantį lygį. Trečiadienį 83 proc. visų šalyje turimų lovų intensyviosios terapijos skyriuose buvo užimtos, nurodė Tarpdisciplininė intensyviosios terapijos ir skubiosios pagalbos medicinos asociacija (DIVI).

Kanclerės Angelos Merkel ir žemių vadovų sprendimu Vokietijoje trečiadienį įsigaliojo griežtas karantinas, truksiantis iki sausio 10 dienos.

Uždaromos visos mažmeninės prekybos vietos, išskyrus maisto parduotuves, vaistines, optikas, degalines, automobilių ir dviračių remonto dirbtuves, bankų ir pašto skyrius, skalbyklas ir chemines valyklas. Taip pat uždaromi grožio salonai ir kirpyklos, o muziejai, sporto salės, baseinai ir teatrai jau buvo uždaryti anksčiau. Restoranai ir kavinės maistą gali pardavinėti tik išsinešti.

Taip pat nedirbs visos mokyklos – mokymas vyks nuotoliniu būdu. Pamaldos leidžiamos su apribojimais: visi dalyviai turi būti su kaukėmis, draudžiama giedoti, tarp dalyvių turi būti laikomasi mažiausiai 1,5 m atstumo.

Suvaržymai bus taikomi ir privatiems renginiams. Viename būste gali būti ne daugiau kaip penki svečiai iš ne daugiau kaip dviejų šeimų. Vaikai į šį skaičių neįtraukiami. Kalėdiniu laikotarpiu, gruodžio 24–26 dienomis bus leidžiama pasikviesti keturis svečius iš kitų namų ūkių.

Per Naujuosius metus bus uždrausta pardavinėti pirotechnikos priemones ir jas naudoti viešosiose erdvėse.

Berlyno gatvėse policija kontroliuoja, kaip laikomasi taisyklių dėl kaukių dėvėjimo ir socialinio atstumo.

Didžiausia Europos ekonomika gana gerai atlaikė pirmąją COVID-19 pandemijos bangą pavasarį, bet pastaraisiais mėnesiais antroji banga Vokietiją paveikė daug smarkiau.