Kijevo policijos pranešime sakoma, kad pareigūnai imasi prevencinių priemonių tvarkai Nepriklausomybės aikštėje atkurti.

„Akcijos dalyviai surengė eiseną iš Konstitucijos aikštės centrinėmis sostinės gatvėmis. Jie sustojo Nepriklausomybės aikštėje ir pabandė pastatyti kelias palapines. Teisėsaugininkai jų atžvilgiu vykdo profilaktinį aiškinamąjį darbą, kad atkurtų tvarką ir užkirstų kelią pažeidimams“, – sakoma pranešime.

Tuo pačiu sostinės policija pažymėjo, kad tarp protestuotojų ir policininkų „kyla neilgų žodinių ginčų ir susistumdymų“.

Policijos duomenimis, pareigūnai neleido pastatyti kariškų palapinių.

„Kijevo policija ragina akcijos organizatorius ir dalyvius nesiimti provokacijų ir laikytis deklaruoto taikaus akcijos formato“, – sakoma pranešime.

Protesto dalyviai reikalauja atšaukti karantino priemones smulkiajam verslui ir priimti įstatymus, kuriais būtų ginama supaprastinta apmokestinimo tvarka.

Vėliau policija pranešė, kad per protestą Nepriklausomybės aikštėje nukentėjo apie 40 jos pareigūnų.

„Vienam teisėsaugininkui per kilusį chaosą smogta į galvą, jis neteko sąmonės; kiti policininkai patyrė akių nudegimų, – nurodė sostinės policijos vyriausioji valdyba. – [Protestuotojams] pabandžius pastatyti kariškų palapinių, kilo chaosas ir akcijos dalyviai panaudojo prieš teisėsaugininkus dujų balionėlius.“

Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad nukentėjo ir protestuotojų.

Kijevo policija kol kas negalėjo nurodyti nukentėjusių protestuotojų skaičiaus.