Tokio raginimo sulaukta po to, kai Jungtinėse Valstijose, smarkiausiai koronaviruso pandemijos paveiktoje pasaulio valstybėje, pirmadienį prasidėjo masinis skiepijimas nuo šios ligos – pirmąja paciente tapo slaugytoja iš Niujorko valstijos.

„Kadangi matome teigiamą vakcinavimo procesų raidą, tikime, kad mokytojai ir pagalbos mokiniui specialistai turi būti laikomi prioritetine grupe“, – bendroje vaizdo žinutėje kartu su mokytojų organizacijos Tarptautinis švietimas (EI) vadovu Davidu Edwardsu sakė UNESCO vadovė Audrey Azoulay.

A. Azoulay ir D. Edwardsas sakė, kad dėl infekcijos plitimo uždarius mokyklas ir kitas švietimo įstaigas, „mokytojai ir pagalbos mokiniui specialistai išliko priešakiniame fronte.“

Mokyklų veiklai persikėlus į virtualią erdvę, jie „išrado naują būdą mokyti ir mokytis“, sakė organizacijų vadovai, pridurdami, kad kai mokyklos buvo atvertos, mokytojai „narsiai“ sugrįžo į klases.

Pabrėždamos, kad mokyklos yra „nepakeičiamos“, organizacijos UNESCO ir EI paragino mokytojus nuo koronaviruso skiepyti vienus pirmiausių.

JAV sieks iki 2020 m. pabaigos imunizuoti apie 20 mln. žmonių. Šalis masinio skiepijimo programą pradėjo po to, kai suteikė skubų leidimą naudoti bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtą vakciną nuo COVID-19.