XX a. septintojo dešimtmečio pabaigoje San Fransisko įlankos rajoną terorizavęs žudikas nušovė ir nudūrė penkis žmones, tačiau taip ir nebuvo sučiuptas, skelbia BBC. Ši žinutė buvo viena iš keleto, kurias Zodiakas savo siautėjimo laikotarpiu nusiuntė laikraščiams. Kodą iššifravo trys žmonės iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV), Belgijos ir Australijos.

„Tikiuosi, kad puikiai leidžiate laiką bandydami mane sugauti. Nebijau dujų kameros, nes ji padės man greičiau patekti į dangų, juk dabar turiu pakankamai vergų“, rašoma žinutėje, tačiau joje nė žodeliu neužsimenama apie Zodiako tapatybę.

„YouTube“ paskelbtame vaizdo įraše interneto svetainių kūrėjas iš Virdžinijos valstijos Davidas Oranchakas sakė, kad žinutę iššifravo kartu su taikomosios matematikos specialistu iš Australijos Samu Blake’u ir belgu Jarlu Van Eycke, kuris dirba sandėlio vadybininku ir dešifravimo programinės įrangos inžinieriumi.

Žudiko žinutę, kurią D. Oranchakas pavadino „niekuo nesiskiriančia nuo ankstesnių Zodiako bandymų atkreipti į save dėmesį“, sudaro didžiųjų raidžių ir simbolių eilutės. Dešifruotojų komanda, pasitelkusi išradingumą ir programinę įrangą šifrui įveikti, savo pasiekimą skyrė Zodiako aukoms ir jų artimiesiems. FTB patvirtino, jog žinutė buvo iššifruota, ir nurodė toliau dedanti pastangas nusikaltėlio tapatybei išsiaiškinti.

„San Francisco Chronicle“ teigimu, tai nėra pirmoji žudikui priskiriama užkoduota žinutė. Dar dvi žinutės liko neiššifruotos. Galbūt vienoje iš jų slepiasi Zodiako vardas ir pavardė.

Žmogžudystės prasidėjo 1968-ųjų gruodžio mėnesį, kai automobilyje buvo nušauti vyras ir moteris. 1969 m. liepos mėnesį buvo nušauta dar viena moteris, o vyras išgyveno. Vėliau tais pačiais metais prie ežero buvo subadyta pora – vyras ir moteris. Išgyveno tik vyras. 1969 m. spalio mėnesį San Fransiske buvo nušautas taksi vairuotojas.

Serijinis žudikas, kurio tapatybę iki šiol gaubia paslaptis, laikraščiams išsiųstuose laiškuose teigė nužudęs 37 žmones, tačiau tyrėjai nustatė tik septynias aukas, iš kurių dvi išgyveno. Šie kraupūs įvykiai įkvėpė du filmus: 2007 m. juostą „Zodiakas“ („Zodiac“), kurioje vaidino Robertas Downey jaunesnysis ir Jake’as Gyllenhaalas, ir 1971-ųjų filmą „Purvinasis Haris“ („Dirty Harry“), kuriame Clintas Eastwoodas įkūnijo kietą San Fransisko detektyvą.