Ministerijos atstovas Wang Wenbinas sakė, kad Haze Fan byla šiuo metu tiriama.

Anot jo, moteriai „visiškai užtikrinamos jos legitimios teisės ir interesai“.

„Bloomberg“ praėjusią savaitę pranešė, kad nuo gruodžio 7 dienos negali susisiekti su Haze Fan. Agentūrai apie darbuotojos sulaikymą buvo pranešta tik po užklausų vyriausybės departamentuose Pekine ir Kinijos ambasadoje Vašingtone.

Europos Sąjunga ir Pekine dirbančių užsienio žurnalistų sąjunga išplatino pareiškimus, kuriuose reiškiamas susirūpinimas dėl Haze Fan sulaikymo.

Wang Wenbinas sakė, kad ES derėtų „nuoširdžiai gerbti Kinijos teisinį suverenitetą ir liautis skelbus neatsakingus pareiškimus“.

Kinija leidžia tik savo šalies piliečiams dirbti vertėjais, tyrėjais ir užsienio žiniasklaidos organizacijų bendradarbiais. Pastarieji nėra registruoti žurnalistai ir neturi teisės rengti nepriklausomų reportažų. Beveik visos Kinijos žiniasklaidos priemonės yra valstybinės ir griežtai kontroliuojamos. Kinija seniai užima vieną pirmųjų vietų pasaulyje pagal kalinamų žurnalistų skaičių.

„Mano žiniomis, Kinijos pilietė Haze Fan įtariama dalyvavimu nusikalstamose veikose, keliančiose grėsmę Kinijos nacionaliniam saugumui. Neseniai Pekino nacionalinio saugumo biuras pagal įstatymą jos atžvilgiu ėmėsi priverstinių priemonių“, – per kasdienę spaudos konferenciją sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas.

„Ši byla šiuo metu tiriama vadovaujantis įstatymais“, – pridūrė jis.