Anksčiau sekmadienį „Bloomberg“ skelbė, kad D. Trumpas gali būti paskiepytas pirmadienį, o kiti aukšto rango Baltųjų rūmų pareigūnai – netrukus po jo.

Tiesa, D. Trumpas tviteryje pranešė, kad „nėra numatyta, kada jis būsiąs paskiepytas, tačiau tikisi tai padaryti tinkamu metu“.

„Baltuosiuose rūmuose dirbantys žmonės turėtų sulaukti vakcinos gana vėlai, nebent to būtinai reikia. Paprašiau, kad būtų atliktas toks pakeitimas“, – rašė D. Trumpas.

„Bloomberg“ skelbė, kad Vyriausybės pareigūnai bus skiepijami ateinančias 10 dienų, taip esą bus išvengta galimo Vyriausybės darbų sustojimo, jei svarbūs pareigūnai vienu metu patirtų šalutinius skiepo poveikius.

Žiniasklaidoje taip pat minima, kad informaciją apie tokį planą patvirtino Nacionalinės saugumo tarybos atstovas Johnas Ullyotas.

JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) kiek anksčiau patvirtino „Pfizer-BioNTech“ vakciną nuo COVID-19 visiems vyresniems nei 16 metų amžiaus žmonėms. Pirmiausia ja ketinama skiepyti sveikatos apsaugos darbuotojus ir slaugos namų gyventojus, o plačiąją visuomenę vakcinos turėtų pasiekti žiemos pabaigoje ir pavasarį.