„Dėl teisės aktų dėl masinių renginių Minsko teritorijoje pažeidimų sulaikyta daugiau nei 300 piliečių, kurių atžvilgiu pradėtas administracinis procesas... dėl masinių renginių organizavimo ir vykdymo tvarkos pažeidimų“, – pranešė Minsko milicija.

Baltarusijoje jau daugiau kaip keturis mėnesius vyksta precedento šioje šalyje neturintys protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo oficialiai paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994-ųjų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais, o tikrąja jų laimėtoja pripažįsta politikos naujokę Sviatlaną Cichanouskąją, kandidatavusią vietoje savo įkalinto vyro ir po rinkimų pasitraukusią į Lietuvą. Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo bei naujų, sąžiningų rinkimų.

Europos Sąjunga įvedė sankcijas A. Lukašenkai ir jo sąjungininkams, kaltinamiems rinkimų klastojimu ir protestų slopinimu.

Šią savaitę Baltarusijos vyriausybė paskelbė, kad nuo gruodžio 20-osios laikinai uždarys valstybės sausumos sienas, įskaitant ir Baltarusijos piliečiams. Toks sprendimas paaiškintas kaip priemonė COVID-19 ligos užkrato plitimui stabdyti, tačiau Baltarusijos opozicija jį laiko dar viena priemone kitokiai nuomonei slopinti.