Tikimasi, kad pirmieji ateinančią savaitę galės pasiskiepyti sveikatos priežiūros darbuotojai ir slaugos namų gyventojai

„Pfizer“ vakcinos transportavimu pradedama didžiausia vakcinacijos kampanija JAV istorijoje.

Iš pradžių tikimasi išsiųsti apie 3 milijonus dozių, o prioritetas bus teikiamas sveikatos priežiūros darbuotojams ir slaugos namų gyventojams.

Federaliniai pareigūnai teigia, kad pirmadienį pirmosios „Pfizer“ vakcinos siuntos pasieks 145 platinimo centrus, antradienį – 425 platinimo centrus, o trečiadienį – dar 66 platinimo taškus.

Su partnere iš VokietijosBioNTech“ sukurta vakcina skirstoma atsižvelgiant į kiekvienos valstijos suaugusių gyventojų populiaciją.

Pensilvanijos sveikatos priežiūros milžinas Pitsburgo universiteto medicinos centras atrinko darbuotojus, kurie pirmieji bus paskiepyti naująja vakcina. Pasak centro vakcinacijos darbo grupės vadovo dr. Grahamo Snyderio, pirmieji bus paskiepyti tie darbuotojai, kurie yra ypač svarbūs centro veiklai.

„Tai labai jaudina. Nekantriai laukiu akimirkos, kai suleisime pirmąją dozę, – šeštadienį teigė G. Snyderis. – „Tai neabejotinai bus jaudinanti akimirka“.

Pasak G. Snyderio, Pitsburgo universiteto medicinos centras skaičiuoja, kad pusė jo darbuotojų ketina pasiskiepyti, kai tik turės tokią galimybę.

Vakcina šiuo metu gabenama į ligonines ir kitas vietas, kuriose galima ją laikyti labai žemoje temperatūroje. „Pfizer“ naudoja konteinerius su sausu ledu ir GPS jutikliais, siekdama užtikrinti, kad kiekviena siunta išliks šaltesnėje temperatūroje nei oras Antarktidoje.

Vakcina turėtų būti pristatyta į visas vakcinacijos vietas, kurias nustatė valstijos, pavyzdžiui, vaistines, per tris savaites, pranešė federaliniai pareigūnai.

JAV Maisto ir vaistų administracija penktadienį leido pradėti nedelsiant naudoti vakciną pareikšdama, kad ji yra labai saugi ir nekelia didelių saugumo problemų.