„Derybos tęsiamos, tačiau ES šiuo metu pateiktas pasiūlymas tebėra nepriimtinas“, – pareiškė šaltinis.

Anot jo, padėtis derybose yra labai sudėtinga, tačiau šalys tęsia diskusijas.

„Ministras pirmininkas šiame procese padarys viską, kas įmanoma, tačiau jis aiškiai reiškia savo nuomonę: bet koks susitarimas turi būti sąžiningas ir jame turi būti atsižvelgta į esminę poziciją, kad Jungtinė Karalystė po trijų savaičių taps suverenia valstybe.“

Tuo tarpu naujienų agentūros AFP aukšto rango šaltinis Europos Sąjungoje pareiškė, jog „Europos Sąjungai raudonoji linija yra bendrosios rinkos gynyba. Pasiūlyme, kurį esame pateikę Jungtinei Karalystei, yra paisoma Britanijos suverenumo. Tai galėtų būti susitarimo pagrindas.“

JK premjeras Borisas Johnsonas ir Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen sekmadienį turėtų aptarti padėtį derybose ir nuspręsti, ar verta jas tęsti.

JK nuo 2021 metų galutinai pasitrauks iš ES ir derybų šalims reikia spėti gruodį suderinti principus, kuriais bus grindžiami tolesni jų santykiai įvairiausiose srityse.

B. Johnsonas penktadienį pareiškė, jog yra „labai, labai tikėtina“, kad derybos žlugs ir Didžioji Britanija santykiuose su savo didžiausia prekybos partnere pereis prie Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) taisyklių.