Lapkričio 8-ąją sulaikyta V. Chižynkova buvo atskirai teisiama dėl trijų dalyvavimo protesto akcijos epizodų, už kuriuos manekenei buvo skirtos 12 parų ir dukart po 15 parų arešto bausmės. Kadangi skirto arešto laikas nebuvo sumuojamas, V. Chižynkova, kuriai bausmės atlikimo laikas buvo pradėtas skaičiuoti lapkričio 26-ąją, į laisvę turėjo išeiti gruodžio 11-ąją.

Vis dėlto penktadienį buvusi Bresto futbolo klubo „Dynama-Brest“ atstovės spaudai iš Akrescinos sulaikymo centro Minske nebuvo paleista.

Šią informaciją naujienų agentūrai „Interfax“ patvirtino Baltarusijos sportininkų laisvasis susivienijimas, kurio atstovai buvo nuvykę prie areštinės, tikėdamiesi pasitikti V. Chižynkovą.

Baltarusiją jau keturis mėnesius krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Europos Sąjunga dėl rinkimų klastojimo ir smurto prieš protestuotojus taiko sankcijas daugiau kaip pusšimčiui Minsko režimo pareigūnų, tarp jų ir A. Lukašenkai.

V. Chižynkova aktyviai dalyvavo opozicijos protestuose ir pasisakydavo už demokratines permainas. Rugsėjo viduryje ji buvo atleista iš Baltarusijos nacionalinės grožio mokyklos.