„Manome, kad susitarimas yra sunkus, tačiau vis dar įmanomas, – prieš susitikimą su Airijos kolega Simonu Coveney'iu sakė Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas. – Tęsime derybas tol, kol tai bus įmanoma.“

S. Coveney'is pridūrė manantis, kad „įmanoma susitarti dėl ateities santykių ir prekybos sutarties.“
„Norime susitarimo, tačiau, žinoma, tokio, kuris būtų protingas“, – sakė H. Maasas, pridurdamas, kad ES taip pat yra „pasirengusi išstojimo be sutarties baigčiai“.

B. Johnsonas kiek anksčiau sakė, kad iš ES pusės žvejybos ir sąžiningų konkurencijos taisyklių klausimu nesulaukė „didelio pasiūlymo, didelių pokyčių“, tad dėl to tapo „labai labai tikėtina“, jog įvyks išstojimas be prekybos sutarties.

Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen taip pat anksčiau sakė bloko lyderiams, kad yra „maža tikimybė“, jog su Didžiąja Britanija bus sudarytas „Brexit“ susitarimas, sakė ES šaltiniai.

Londono ir Briuselio derybininkai penktadienį Briuselyje surengė derybas, siekiant įvertinti, ar jiems iki savaitės pabaigoje nustatyto termino pavyks pasiekti susitarimą. Sekmadienį paskutine diena sprendimui pasirinko U. von der Leyen ir B. Johnsonas trečiadienį vykusios darbo vakarienės metu.

Didžioji Britanija po pusamžio trukmės narystės iš ES išstojo šių metų sausio 31 d., tačiau iki gruodžio 31 d. galioja pereinamasis laikotarpis, kurio metu šalis tebėra saistoma Bendrijos taisyklių.

Nesudarius susitarimo dėl būsimų prekybos ryšių, Didžioji Britanija su ES prekiautų pagal Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) taisykles, taip pat įsigaliotų muitai ir kvotos.