Ankstesnę dieną buvo skelbta apie 547 naujus COVID-19 atvejus, o šeštadienį pranešta apie 561 naują koronavirusinės infekcijos atvejį – daugiausiai nuo pandemijos pradžios.

Nuo pandemijos pradžios šalyje nustatyti 16 598 COVID-19 atvejai ir mirė 141 žmogus, nurodė departamentas.

Sergamumas COVID-19 per pastarųjų dviejų savaičių laikotarpį Estijoje padidėjo iki 424,91 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Ketvirtadienį ryte šalies ligoninėse buvo gydomi 254 koronavirusu užsikrėtę žmonės, iš jų 14 reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas.

Vyriausybė pritarė naujiems suvaržymams

Estijos vyriausybė ketvirtadienį pritarė naujiems suvaržymams dėl COVID-19, kurie Rytų Virumos apskrityje įsigalios gruodžio 12 dieną, o visoje šalyje – gruodžio 14-ąją.

Nuo gruodžio 12-osios tris savaites Rytų Virumoje nedirbs jokios pramogų vietos, nebus organizuojama jokia laisvalaikio veikla, bus draudžiami visi vieši renginiai. Uždaromi kino teatrai, teatrai, koncertų ir parodų salės, muziejai, viešojo maitinimo įstaigos, sporto klubai, baseinai, SPA, apgyvendinimo paslaugas teikiančios įstaigos. Suvaržymai galioja patalpose ir lauke.

Bažnyčios ir kitos religinių apeigų vietos nebus uždarytos, bet jose galės būti užimta tik iki 50 proc. vietų, turės būti laikomasi taisyklės 2+2, kuri reiškia, kad galima būti tik po du ir reikia laikytis mažiausiai 2 m atstumo nuo kitų žmonių. Be to, bus privalomos kaukės ir dezinfekcinių priemonių naudojimas.

Gruodžio 14-ąją visoje Estijoje uždaromos švietimo įstaigos: bendrojo lavinimo mokyklos, profesinės mokyklos, universitetai. 2021 metais mokymas ir studijos vyks įprastai, nebent vyriausybė nuspręstų kitaip.

Kol kas mokymas ir studijos galės vykti nuotoliniu būdu. Toliau dirbs vaikų darželiai ir vaikų priežiūros centrai.

Bus sugriežtinta saviizoliacijos, kai ji privaloma, kontrolė. Vyriausybė sukurs papildomus piniginių kompensacijų mechanizmus sektoriams, kurie labiausiai nukentės dėl papildomų suvaržymų.

Tačiau su sportu ir pomėgiais susijusi veikla bus ribojama tik šalies šiaurės rytuose esančioje Rytų Virumoje, kur registruojama daug COVID-19 atvejų.