Ministro teigimu, vakcina neatitinka tinkamiems laboratoriniams tyrimams keliamų reikalavimų, praneša „Reuters“.

„Rusija nesugebėjo įvykdyti [tų reikalavimų], todėl PSO ir visas pasaulis negali pirkti šios vakcinos. Mes taip pat negalime duoti leidimo ją naudoti“, – paaiškino F. Koca.

Turkija pasirašė sutartį su Kinijos „Sinovac Biotech Ltd“ dėl 50 mln. dozių jos kuriamos vakcinos. Skelbiama, kad vakcinacija prasidės dar šį mėnesį, prioritetas bus teikiamas medicinos darbuotojams.

Delfi primena, kad praėjus vos dviem dienoms po to, kai farmacijos įmonės „BioNTech“ ir „Pfizer“ paskelbė apie sėkmingai sukurtą vakciną nuo koronaviruso, Rusija pateikė duomenis apie savo vakciną „Sputnik V“ – ji esą nuo Covid-19 apsaugo 92 proc.

Tai pareiškė Rusijos valstybinis fondas RDIF, remdamasis tarpiniais tyrimo rezultatais.

„Mes turime labai veiksmingą vakciną“, - sakė fondo vadovas Kirilas Dmitrijevas. Rusija rugpjūtį pirmoji pasaulyje registravo savo vakciną nuo koronaviruso „Sputnik V“ ir sulaukė ekspertų kritikos, nes ji su žmonėmis buvo bandoma mažiau nei du mėnesius.

Turkijoje gruodžio 7 d. pranešta, kad per 24 valandas registruotas iki šiol didžiausias mirčių nuo Covid-19 skaičius. Sveikatos ministrė Fahrettin Koca pranešė, kad mirė 203 žmonės.
Iš viso 83 mln. gyventojų turinčioje šalyje iki šiol suskaičiuotos 15 314 mirtys nuo koronaviruso.

Aukštas lieka ir naujų infekcijų skaičius. Pirmadienį pranešta apie 32 137 registruotus naujus atvejus. Turkijos vyriausybė tik neseniai sugriežtino koronaviruso ribojimus. Nuo praėjusio penktadienio savaitgaliais galioja komendanto valanda. Be to, uždaryti barai ir restoranai.

Taip pat taikomi suvaržymai jaunesniems nei 20 metų ir vyresniems nei 65 metų amžiaus asmenims. Medikų duomenimis, situacija Turkijoje kelia nerimą. Intensyvios terapijos skyriai ligoninėse perpildyti.