Įtariamajam, kurio vardas nebuvo atskleistas, nuo liepos mėnesio yra taikoma kardomoji ikiteisminio kalinimo priemonė, nurodė Danijos prokuratūra.

Byla remiasi Danijos saugumo ir žvalgybos tarnybos „didelio tyrimo“ medžiaga. Per jį nustatyta, kad kaltinamasis už informaciją gavo piniginį atlygį.

Jeigu kaltinamas Rusijos pilietis bus pripažintas kaltu, jam gresia iki 6 metų laisvės atėmimo bausmė. Prokurorai taip pat gali siekti jo deportacijos iš Danijos.

Rusijos ambasada Kopenhagoje nurodė, kad įtariamasis yra vyras. Jos pareiškime sakoma, kad šis suėmimas yra laikomas klaida, reiškiama viltis, kad jis bus išteisintas.

„Tikimės, kad Danijos teisėjų požiūris į šią bylą nebus šališkas, – nurodė Rusijos ambasada. – Mes tikimės, kad teismas išteisins mūsų pilietį ir jį paleis.“

Kol kas baudžiamosios bylos nagrinėjimo data nenurodyta. Procesas veikiausiai vyks už uždarų durų. Danijos transliuotojas TV2 pranešė, kad byla bus nagrinėjama Danijos šiaurėje esančiame Olborge.

2012 metais Kopenhagos universitete dirbusiam mokslininkui Suomijos piliečiui Timo Kivimaki buvo skirta keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmė už šnipinėjimą Rusijai.