Per antradienį vakare įvykusią nelaimę pavyko išsigelbėti tik sraigtasparnio pilotui.

Privačios įmonės eksploatuojamas sraigtasparnis „Airbus EC135“ sudužo šalia Prancūzijos Alpių kurorto Albervilio esančio Bonvilaro miesto apylinkėse.

Savojos departamento, kuriam priklauso Albervilis, prefektas Pascalis Bolot sakė, kad sraigtasparniu skrido penki keleiviai ir pilotas. Tik pastarasis liko gyvas, tačiau patyrė sunkių sužalojimų.

Nepaisant sudėtingų oro sąlygų ir rūko, tvyrojusio 1,8 km virš jūros lygio esančioje nelaimės vietoje, pilotas buvo skubiai evakuotas ir nugabentas į ligoninę.

Anot S. Bolot, apie nelaimę pranešė pats pilotas.

Prefektas pridūrė, kad Albervilio prokuratūra pradėjo nelaimės tyrimą, tačiau kol kas neaišku, dėl ko įvyko katastrofa.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas vėliau trečiadienį planuoja apsilankyti nelaimės vietoje. Ten turėtų atvykti ir tyrėjai iš Prancūzijos civilinės aviacijos saugos tyrimų ir analizės biuro (BEA).

Du iš žuvusiųjų – 45 metų kapitonas ir 39 metų seržantas – buvo policijos specialaus Alpių kalnų padalinio nariai. Jie dalyvavo mokymuose, antradienį savo „Twitter“ paskyroje nurodė Prancūzijos nacionalinė policija.

Kitos trys aukos buvo privačios įmonės, eksploatavusios tą sraigtasparnį, darbuotojai. Toje įmonėje dirbo ir „Airbus EC135“ pilotas.

„Jie prisiima riziką, kad gelbėtų kitų gyvybes“, – tviteryje parašė prezidentas Emmanuelis Macronas, pagerbdamas katastrofos aukas ir pilotą, „kovojantį dėl savo gyvybės“.