Teismas nepaaiškino savo sprendimo, tačiau nė vienas iš devynių teisėjų, kurių trys – paskirti D. Trumpo, nepareiškė prieštaravimo.

Praėjus daugiau nei mėnesiui nuo lapkričio 3 dienos rinkimų, D. Trumpas vis dar atsisako pripažinti pralaimėjęs demokratui Joe Bidenui, kuris jį aplenkė 7 mln. balsų, ir toliau be jokių įrodymų tvirtina, kad balsavimas buvo suklastotas.

D. Trumpas ir jo sąjungininkai iškėlė dešimtis ieškinių keliose rinkimams svarbiose valstijose, bet beveik visus juos teismai atmetė.

JAV Atstovų Rūmų nario respublikono Mike'o Kelly ieškinyje buvo ginčijamas rinkimams itin svarbios Pensilvanijos paštu atsiųstų balsalapių teisėtumas.

Prieš ketverius metus Pensilvanijoje laimėjo D. Trumpas, o šįkart – J. Bidenas.

Valstijos Aukščiausiajam teismui atmetus ieškinį, ieškovai kreipėsi į šalies Aukščiausiąjį Teismą prašydami sustabdyti visas rinkimų operacijas, kol jie parengs savo argumentus.

Atmesdamas ieškinį Aukščiausiasis Teismas nutraukė šią procedūrą ir parodė, kad nėra linkęs veltis į bylinėjimąsi po rinkimų.

D. Trumpas tikėjosi, kad Aukščiausiasis Teismas, kuriame jis labai sustiprino dešiniųjų pozicijas, įsikiš jo naudai.

2000 metais Aukščiausiasis Teismas sustabdė balsų perskaičiavimą Floridoje, kur George'as W. Bushas tik 537 balsais lenkė demokratą Alą Gore'ą, sudarydamas sąlygas respublikonui laimėti rinkimus.

Respublikonų vadovaujama Teksaso valstija antradienį pateikė dar vieną apeliaciją Aukščiausiajam Teismui, prašydama anuliuoti rezultatus keturiose svarbiose valstijose, bet ekspertai didelės sėkmės tikimybės nemato.