Pasak medikų, pacientai skundėsi įvairiais simptomais – pradedant pykinimu, baigiant sąmonės praradimu, rašo BBC.

Vis dar aiškinamasi, kokia priežastis ligos, kuri per savaitgalį išguldė daug Eluru miesto gyventojų. Žmonės su nežinomos ligos požymiais pradėti vežti į ligonines šeštadienį, iki sekmadienio vakaro jų skaičius pasiekė 315.

Indijoje toliau kovojama su koronaviruso pandemija, kurios mastas šioje šalyje – antras pagal dydį visame pasaulyje.

Andra Pradešo valstija – viena iš labiausiai nukentėjusių Indijos valstijų, su 800 000 infekcijos atvejų ji – trečia pagal užsikrėtusiųjų skaičių šalyje.

Vis tik savaitgalį žmones gabeno į ligonines ne dėl „Covid-19“. Andra Pradešo valstijos sveikatos apsaugos ministras Alla Kali Krishna Srinivasas teigė, kad visų paslaptingos ligos pakirstų pacientų koronaviruso tyrimai buvo neigiami.

„Žmonės, ypač vaikai, staiga pajuto akių deginimą, o paskui ėmė vemti. Kai kurie nualpo arba pasijuto tampomi traukulių“, – leidiniui „The Indian Express“ teigė Eluru valstybinės ligoninės medikas.

Namo iš gydymo įstaigų išleista 70 žmonių, 157 dar gydomi.

Valstijos vyriausiasis ministras Jaganmohanas Reddy informavo, kad į Eluru nusiųsta medikų ir tyrėjų komanda aiškintis keistos ligos priežasties. Ministras planuoja apsilankyti mieste ir susitikti su pacientais, jų artimaisiais.

Pasak valstijos sveikatos apsaugos ministro, pacientų kraujo tyrimai nerodė virusinės infekcijos.

„Atmetėme vandens ar oro taršą, kaip galimą priežastį, po to, kai pareigūnai apsilankė regionuose, kuriuose susirgo žmonės, – teigė jis. – Tai paslaptinga liga, tik laboratoriniai tyrimai atskleis, kas tai per liga.“

Tiesa, opozicinė „Telugu Desam“ partija mano, kad ligos priežastis – tarša, ir ragina atlikti tyrimus.