„Igoris Dodonas nenori pripažinti savo pralaimėjimo. Jis nori dabar padegti šalį, sukelti chaosą, įstumti Moldovą į tarptautinę izoliaciją! Jis tam naudojasi vagimis ir korumpuotais politikais parlamente. Deja, parlamente nėra 51 padoraus deputato (daugumos 101 vietų parlamente), kurie rūpintųsi šalimi ir jos piliečiais“, – pareiškė ji.

„Todėl turime siekti neatidėliotino parlamento paleidimo ir pirmalaikių rinkimų. Tai būtina padaryti per vyriausybės atsistatydinimą. Mes jau daug metų kovojame su vagimis ir banditais. Ir mes juos nuversime! Turime susivienyti, susitelkti, kad pasiektume parlamento paleidimo ir pirmalaikių rinkimų. Neturime kitos išeities!“ – sakė M. Sandu.

„Liaudis per prezidento rinkimus aiškiai pasisakė už permainas, už laisvę, už teisingumą. Mes norime, kad Moldova vystytųsi, kad visi vagys sėstų į kalėjimą, o šalies piliečiai gyventų taikiai ir santarvėje“, – kreipdamasi į susirinkusiuosius rusų kalba sakė M. Sandu.

Akcijos dalyviai taip pat pareikalavo, kad M. Sandu būtų prisaikdinta anksčiau laiko.

„Mes reikalaujame, kad išrinktoji prezidentė Maia Sandu pareigas pradėtų eiti gruodžio 10 dieną, iš karto po to, kai prezidento rinkimų rezultatus patvirtins Konstitucinis Teismas. Tą dieną vyriausybė turi atsistatydinti, kad būtų atvertas kelias pirmalaikiams rinkimams“, – per mitingą pareiškė parlamento ir opozicinės partijos „Platforma DA“ vicepirmininkas Aleksandras Slusaris.

Po protesto akcijos buvo priimta rezoliucija, kurioje reikalaujama vyriausybės atsistatydinimo ir pirmalaikių parlamento rinkimų. Rezoliucijoje vyriausybė kaltinama dėl „katastrofiškos socialinės ir ekonominės padėties“ ir „efektyvių priemonių prieš koronaviruso pandemiją“ stygiaus.

Rezoliucijos autoriai taip pat reikalauja panaikinti įstatymų, kuriuos šią savaitę priėmė I. Dodono ir Ilano Soro (Ilano Šoro) koalicija, paketą.

Mitingo organizatoriai teigia, kad dvi valandas trukusioje ir taikiai pasibaigusioje sekmadieninėje protesto akcijoje dalyvavo daugiau nei 50 tūkst. žmonių.

Kaip skelbta anksčiau, M. Sandu sukvietė gyventojus į protesto akciją po to, kai dabartinio prezidento I. Dodono vadovaujama Socialistų partija anksčiau šią savaitę sudarė parlamentinę daugumą su pabėgusio Moldovos oligarcho I. Soro partija „Sor“ ir keliais nepriklausomais deputatais, kurie pasitraukė iš Demokratų partijos.

Per lapkričio 15 d. vykusius prezidento rinkimus partijos „Veiksmas ir solidarumas“ lyderė ir buvusi premjerė M. Sandu surinko 57,72 proc. balsų, o dabartinį šalies vadovą I. Dodoną palaikė 42,28 proc. rinkėjų. I. Dodono įgaliojimai pasibaigs gruodžio 23 dieną, o naujosios prezidentės inauguracija turi įvykti gruodžio 24-ąją.