Kaip pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas, Minsko šiaurės vakaruose sulaikyti mažiausiai du žmonės, apie 20 protestuotojų pabėgo nuo jėgos struktūrų darbuotojų.

Liudininkų teigimu, keli žmonės sulaikyti Stoletovo gatvėje. Pranešama apie sulaikymus ir kitose sostinės vietose.

Tuo metu Baltarusijos žurnalistų asociacija pranešė, kad Gardine sulaikyti du naujienų agentūros BelaPAN žurnalistai.

Opozicinis portalas tut.by paskelbė, kad sekmadienį ryte įvairiuose Minsko rajonuose buvo pastebėta specialiosios technikos, įskaitant transporto priemones sulaikytiesiems vežti ir vandens patranką. Miesto centre buvo uždarytos trys metropoliteno stotys, bet maždaug po valandos jos buvo vėl atidarytos.

Žmonės kolonomis vaikščiojo po savo rajonus, o maždaug 13 val. vietos (12 val. Lietuvos) laiku prasidėjo sulaikymai, skelbia tut.by.

Baltarusijai skirta lenkų televizija „Belsat“ pranešė, kad, vartotojų duomenimis, prieš demonstracijas visoje Baltarusijoje sutriko susirašinėjimo platformos „Telegram“ veikla, o Minske taip pat kilo problemų dėl mobiliojo interneto.

Baltarusiją jau ketvirtą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas 66 metų Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994-ųjų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti, ir jų nugalėtoja laiko politikos naujokę Sviatlaną Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.

Didžiausi protestai vyksta sekmadieniais Minske. Prieš kelias savaites protestuotojai pakeitė taktiką ir dabar bendro jų susirinkimo taško nebūna, demonstracijos vyksta sostinės mikrorajonuose.

Pastarosiomis savaitėmis Minsko režimas ėmėsi griežtų priemonių protestams nuslopinti. Buvo sulaikyta šimtai žmonių, protestuotojams uždrausta rinktis Minsko centre.