Nepriklausomybės aikštėje budi sustiprinti milicijos būriai, vienoje gretimoje gatvėje stovi geltonų autobusų, kuriais pervežami jėgos struktūrų darbuotojai. Priešais vyriausybės rūmus įrengtos metalinės užtvaros.

Spalio aikštė aptverta, joje patruliuoja jėgos struktūrų žmonės, netoliese stovi vandens patranka, automobilis su spygliuota viela, keli jėgos struktūrų autobusai.

Baltarusiją jau ketvirtą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas 66 metų Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994-ųjų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti, ir jų nugalėtoja laiko politikos naujokę Sviatlaną Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.

Didžiausi protestai vyksta sekmadieniais Minske. Prieš kelias savaites protestuotojai pakeitė taktiką ir dabar bendro jų susirinkimo taško nebūna, demonstracijos vyksta sostinės mikrorajonuose.

Pastarosiomis savaitėmis Minsko režimas ėmėsi griežtų priemonių protestams nuslopinti. Buvo sulaikyta šimtai žmonių, protestuotojams uždrausta rinktis sostinės Minsko centre.