PSO teigimu, būtų klaidinga manyti, jog COVID-19 krizė eina į pabaigą, praėjus beveik metams nuo pandemijos, visame pasaulyje pareikalavusios 1,5 mln. žmonių gyvybių, pradžios.

„Vakcinos nereiškia, kad COVID bus likviduotas“, – pažymėjo PSO ekstremaliųjų situacijų vadovas Michaelas Ryanas ir pridūrė, kad toli gražu ne visi galės pasiskiepyti ateinančių metų pradžioje.

„Vakcinavimas papildys mūsų įrankių rinkinį labai svarbiu, veiksmingu instrumentu. Tačiau vien tik [vakcinų] nepakaks“, – pabrėžė ekspertas.

PSO generalinis direktorius Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas taip pat paragino nesilaikyti „plintančios nuomonės, kad pandemija baigėsi“, kadangi virusas sparčiai tebeplinta pasaulyje, o dėl to susiduria su didžiuliais sunkumais ligoninės ir medikai.

Maskvos valdžia šeštadienį pranešė, kad Rusijos sostinėje atsidarė 70 vakcinavimo centrų, kuriuose pirmieji galės pasiskiepyti sveikatos priežiūros specialistai, pedagogai ir socialiniai darbuotojai.

PSO perspėjimas nuskambėjo Jungtinėms Valstijoms penktadienį antrą dieną iš eilės užfiksavus naujų COVID-19 atvejų rekordą, šaliai ruošiantis, kaip pareiškė JAV išrinktasis prezidentas Joe Bidena, „tamsiai žiemai“.