Dalis karių bus perdislokuota į kaimynines valstybes, tai leis vykdyti „tarpvalstybines operacijas“, teigiama departamento pranešime, kuriame nepatikslinamos karių perkėlimo kryptys.

JAV pabrėžė, kad karių išvedimas iš Somalio neprilygsta visiškam „pasitraukimui iš Afrikos“.

„JAV ir toliau gebės vykdyti tikslines antiterorizmo operacijas Somalyje ir stebėti išankstinius ženklus, susijusius su grėsmėmis tėvynei“, – priduriama pranešime.

JAV Somalyje vykdė kovos su terorizmu kampaniją prieš islamistų grupuotę „al-Shabaab“, kuri anksčiau kontroliavo didžiąją šalies dalį.

Regione taip pat veikia su „Islamo valstybe“ (IS) susijusi grupuotė.

Žmogaus teisių organizacija „Amnesty International“ anksčiau negailėjo kritikos JAV dėl šalyje vykdytos antskrydžių serijos, per kurią, organizacijos duomenimis, žuvo 21 civilis ir buvo sužeista dar 11 žmonių.

D. Trumpas taip pat siekia karių patraukimo iš Vokietijos ir Afganistano. Nepaisant to, JAV Kongresas ketina tokius prezidento žingsnius blokuoti.

Praėjusią savaitę laikinasis JAV gynybos sekretorius Christopheris Milleris netikėtai apsilankė Somalyje, tai buvo pirmasis šias pareigas einančio diplomato vizitas karo draskomoje šalyje.