Anot projekto, Gynybos departamentas, be kita ko, ataskaitoje turi paaiškinti, ar karių išvedimas „atitinka JAV nacionalinius interesus“ ir kokį poveikį tai turės „JAV sąjungininkų ir partnerių Europoje saugumui“. Tekste taip pat reikalaujama analizės dėl padarinių NATO, padarinių amerikiečių dalinių pajėgumams ir karių atitraukimo kaštų.

Kadangi D. Trumpas po savo pralaimėjimo demokratui Joe Bidenui sausio 20-ąją turės palikti Baltuosius rūmus, dalinių išvedimas, remiantis įstatymo projektu, nebegalėtų įvykti per jo kadenciją. J. Bidenas atitraukimo planus gali pakeisti arba visai jų atsisakyti.

JAV gynybos departamentas liepos pabaigoje paskelbė, kad iš Vokietijos išves beveik 12 000 kareivių. Tokiu atveju karių skaičius sumažėtų nuo 36 000 iki 24 000. D. Trumpas tokį sprendimą argumentavo per mažomis Vokietijos gynybai skiriamomis išlaidomis.

Šie planai kritikos sulaukė ir tarp D. Trumpo respublikonų. Baimintasi santykių su tradicine sąjungininke Vokietija ir Rusijos atgrasymo susilpnėjimo.

D. Trumpas tviteryje pagrasino vetuoti įstatymo projektą.