Slidinėjimo vietos, kad galėtų veikti po gruodžio 22 d., turės sulaukti patvirtinimo iš vietos valdžios. Uždarose transporto priemonėse, tokiose kaip keltuvai, traukiniai, nuo gruodžio 9 d. keleiviai galės užimti daugiausiai du trečdalius visų vietų.

„Slidinėjimo kurortai turėtų išlikti atviri šalies gyventojams“, – teigiama vyriausybės pranešime. Vyriausybė taip pat paskelbė, kad veiklos leidimai gali būti atšaukti, jei kurortai tinkamai nesilaikys atsargumo priemonių.

Slidinėjimo kurortų klausimą sprendė ir Prancūzija, Italija bei Vokietija, tačiau šios šalys nusprendė atostogų laikotarpiu slidinėjimą riboti. Austrija savo ruožtu slidinėjimo kurortų veiklą atnaujins per Kalėdas.

Šveicarijoje penktadienį buvo paskelbta griežtesnių koronaviruso apribojimų, pavyzdžiui, nuspręsta drausti dainuoti ne šeimos rate, mokyklose. Vyriausybė rekomenduoja, kad privačiuose susibūrimuose ir susitikimuose restorane dalyvautų ne daugiau nei dviejų namų ūkių nariai, gyventojų taip pat prašoma dirbti iš namų. Sumažintas ir maksimalus parduotuvėse vienu metu dirbančių pardavėjų skaičius.

Šveicarijoje per pastarąją parą užregistruoti 4 382 nauji COVID-19 atvejai ir 62 mirtys nuo šios ligos. Bendras užsikrėtimo atvejų skaičius šalyje siekia 344 497. Koronavirusas Šveicarijoje pasiglemžė iš viso 5 243 gyvybes.