Pietų Korėjoje penktadienį buvo patvirtinti 629 nauji COVID-19 atvejai – daugiausiai nuo pirmosios bangos piko vasario-kovo mėnesiais. 291 atvejis iš 600 vietinio perdavimo atvejų užfiksuotas Seule. Pavadindamos kasdien patvirtinamų užsikrėtimų skaičių „sunkia krize“, šalies sveikatos institucijos paragino pietų korėjiečius atšaukti Kalėdų ir Naujųjų metų pobūvius.

Ministras pirmininkas Chungas Sye-kyunas sakė, kad padėtis yra kritiška, ir vyriausybė sekmadienį spręs, ar praplėsti apribojimus ir į juos įtraukti karaokės barų uždarymą ir iki 20 sumažinti religinėse apeigose galinčių dalyvauti žmonių skaičių.

Nepaisant to, kad šalyje prieš 10 dienų buvo įvesta naujų apribojimų, infekcijų skaičiaus augimas išlieka „nekontroliuojamas“, vyriausybės susitikime sakė jis.

Laikinai Seulo mero pareigas einantis Seo Jeongas-hyupas sakė, kad įstaigos, kurių neapėmė ankstesni apribojimai, kaip teatrai ir bibliotekos, bus paprašyti užsidaryti iki 21 val., naujieji apribojimai taip pat apims miesto valdomas įstaigas.

„Seulas nuo rytojaus užmigs 21 valandą“, – spaudos konferencijoje sakė jis.

Pietų Korėja buvo laikoma pasauliniu pavyzdžiu, kaip suvaldyti COVID-19, šaliai įgyvendinus agresyvią atsekimo ir testavimo programą. Nepaisant to, šalis vėl kovoja su infekcijų šuoliu.

Pietų Korėjoje nuo pandemijos pradžios iš viso nustatyti 36 322 COVID-19 atvejai, viruso aukomis tapo 536 žmonės.