Tai, kad V. Putinas atvirai ir pats asmeniškai išreiškė paramą I. Dodonui tik dar labiau padidino pažeminimą, kuomet perrinkimo siekęs kandidatas buvo iššluotas iš kėdės 16 proc. balsų persvara.

V. Putinas ne tik išreiškė paramą kandidatui, tačiau ir pagrasino netoleruoti jokio užsienio valstybių kišimosi į Moldovos rinkimus. „Baltarusiai vieni patys, taikiai turi išspręsti savo problemas... Tas pats galioja kalbant ir apie vidaus politinę kovą Moldovoje“, – likus keletui dienų iki balsavimo pareiškė V. Putinas.

Akivaizdu, kad V. Putino paramos nepakako, o pergalė 252 tūkst. balsų skirtumu atiteko 48-erių metų amžiaus proeuropietiškų pažiūrų kandidatei, buvusiai Pasaulio banko vykdančiojo direktoriaus patarėjai ir šalies premjerei Maiai Sandu. Tačiau tikėtis staigių posūkių Moldovos politikoje nevertėtų, nes svarbiausi galios svertai šalyje priklauso parlamentui, kur vis dar daugumą užsitikrinęs I. Dodono šalininkų aljansas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)