„S. Cichanouskajos biuras inicijavo informacinę kampaniją, kad kiekvienas pilietis gautų išsamios informacijos apie atjungimo nuo SWIFT pliusus ir minusus, taip pat galėtų išsakyti savo nuomonę šiuo klausimu platformoje „Golos“, – rašoma ketvirtadienį oficialiame S. Cichanouskajos „Telegram“ kanale paskelbtame pranešime.

Baltarusiją jau ketvirtą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

Vykstant protestams S. Cichanouskajos šalininkai įsteigė Koordinacinę tarybą, raginančią pradėti platų nacionalinį dialogą, kurio vienas iš tikslų būtų pakartotinių prezidento rinkimų organizavimas.

Minsko režimas Koordinacinę tarybą laiko antikonstitucine.

Atjungimas nuo SWIFT yra viena iš spaudimo valdžiai priemonių, kurią inicijuoja baltarusių opozicija. Tarp kitų spaudimo priemonių yra sankcijų plėtimas, taip pat suvaržymų pirkti baltarusiškus naftos produktus ir kitą valstybės įmonių produkciją įvedimas.