„Tai daroma siekiant sulėtinti infekcijos plitimą“, – spaudos konferencijos metu sakė S. Lofvenas, pridurdamas, kad priemonė įsigalios pirmadienį ir galios iki sausio 6 dienos.

Šalyje pirmosios bangos metu mokyklos buvo uždaros nuo kovo vidurio iki birželio vidurio. Tačiau atvirais išliko darželiai ir pradinės mokyklos, padėtis ir šįkart išliks tokia pati.

Švedijoje, pasaulyje pagarsėjusioje unikaliu atsaku į pandemiją, vėl fiksuojamas spartus infekcijų skaičiaus augimas, viršijantis visuomenės sveikatos agentūros prognozes, – institucija mano, kad infekcijų pikas bus pasiektas gruodžio viduryje.

10,3 mln. gyventojų turinčioje šalyje bendras mirčių nuo COVID-19 skaičius ketvirtadienį perkopė 7 tūkst. ribą, per pastarąsias 24 val. mirus 35 infekuotiems pacientams.

Švedijoje pastaruoju metu fiksuojami itin aukšti mirčių skaičiai, pastarąją savaitę kasdien fiksavus po 50–60 mirčių.

Nepaisant to, tai neviršija pirmosios bangos metu pasiektų rekordų, kai per parą buvo fiksuojama po 100 mirčių, rodo naujienų agentūros AFP renkami oficialūs duomenys.

Šalis nuo lapkričio griežtina ribojimo priemones, į kurias įskaitomas draudimas po 22 val. prekiauti alkoholiu ir draudimas būriuotis daugiau kaip 8 žmonėms.

Švedijos netipiška pandemijos valdymo strategija, kurioje pasitelktos daugiausiai rekomendacinio pobūdžio priemonės, sulaukė pasaulinio dėmesio ir sukėlė kontraversiją šalies viduje.

Šalis yra labiau paveikta nei Skandinavijos kaimynės, joje iš viso užfiksuotos 7 007 su COVID-19 susijusios mirtys ir daugiau kaip 272 tūkst. užsikrėtimo atvejų.

Tačiau vyriausybė vis vien laikosi savo strategijos, argumentuodama, kad ji buvo sukurta ilgam laikui ir jos nevertėtų iš anksto teisti.