„Mūsų miestas priartėjo prie katastrofiško lūžio taško, už kurio hospitalizuojami pacientai perpildys mūsų ligonines, o tai savo ruožtu gali reikšti nereikalingas kančias ir mirtis. Nelemti COVID-19 plitimo mūsų mieste faktai reiškia, kad privalome sugrąžinti kai kurias griežčiausias pavasarį taikytas varžomąsias priemones“, – nurodoma mero įsakyme.

„Privalome iki minimumo sumažinti kontaktus su kitais žmonėmis... Net jei manote, kad virusas nekelia pavojaus konkrečiai jums, pagalvokite apie savo pasirinkimo pasekmes kitiems žmonėms“, – pabrėžė E. Garcetti.

Be kitų dalykų, žmonėms uždrausta būriuotis prie namų, išskyrus tokius atvejus kaip maldos ar protesto akcijos. Rekomenduojama nepriiminėti svečių ir patiems neiti į svečius. Komercinės įstaigos toliau gali dirbti tik laikydamosi saugumo reikalavimų.

Tačiau valdžia neuždarys parkų, sporto trasų, teniso kortų, golfo klubų ir paplūdimių, nedraudžiama vykdyti filmavimo ir muzikos įrašymo darbų, pranešė vietos žiniasklaida.

Anksčiau miesto sveikatos apsaugos institucijos išreiškė viltį, kad varžomosios priemonės pristabdys virusą ir padės išvengti dar griežtesnių suvaržymų. Kalifornijos gubernatorius Gavinas Newsomas (Gevinas Niusomas) savo ruožtu nurodė, kad jei padėtis dar labiau pablogės, reikalavimas žmonėms neiti iš namų bus paskelbtas visoje valstijoje.

Statistinius duomenis apie koronaviruso pandemiją renkantis tinklalapis „Worldometers“ nurodo, kad Kalifornija Jungtinėse Valstijose užima antrą vietą pagal išaiškintų COVID-19 atvejų skaičių (per 1,26 mln.) ir trečią vietą pagal mirties nuo šios ligos atvejų skaičių (daugiau kaip 19,4 tūkstančio).

Visose JAV užregistruota 14,31 mln. užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejų, įskaitant daugiau nei 279,8 tūkst. mirties atvejų, skelbia „Worldometers“. Trečiadienį šalyje užfiksuotas didžiausias nuo gegužės per parą nuo COVID-19 mirusių žmonių skaičius – 2 733.

Visoje šalyje nuo COVID-19 pasveiko daugiau kaip 8,46 mln. žmonių.