Išvakarėse panaši plėšikų gauja siautėjo kitoje šalies dalyje.

Daugiau nei 20 automatais ginkluotų nusikaltėlių naktį užpuolė valstybinį Brazilijos banko filialą Amazonijos regiono Kametos mieste, rašoma trečiadienį paskelbtame Paros valstijos viešojo saugumo sekretoriato pareiškime.

Pareigūnai kol kas nepranešė, kiek pinigų galėjo būti pavogta.

Socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip keliolika įkaitų lydimi iš aikštės Kametoje – maždaug 140 tūkst. gyventojų turinčiame mieste. Įraše taip pat girdėti naktį aidintys šūviai. Vietos žiniasklaida pranešė, kad buvo užpulta viena policijos nuovada, todėl pareigūnai negalėjo sureaguoti į apiplėšimą.

„Jie važinėjo ir šaudė į policiją ir namus. Išvydome siaubingą reginį“, – interviu televizijai „Globo News“ sakė netoliese gyvenantis Junioras Gaia. – Visiems mums teko atsigulti ant grindų, nes bijojome, kad jie įsiverš į namus.“

Koordinuota ataka buvo surengta praėjus dienai po panašaus naktinio apiplėšimo Brazilijos banko filiale, įsikūrusiame šalies Pietų regione. Krisiumos mieste siautėję dešimtys automatais ginkluotų asmenų buvo paėmę įkaitų ir panaudojo sprogmenį apiplėšdami banką.

Kaip ir Kametoje, jie stengėsi sutrukdyti policijai sureaguoti į incidentą – šaudė į orą, tikriausiai mėgindami išgąsdinti žmones, kad jie nepaliktų namų.

Apiplėšimai buvo įvykdyti mėnesio pradžioje, kai banko kasos užpildomos laukiant, kol darbuotojai atsiims savo metų pabaigos premijas, nurodė ne pelno siekiančio Brazilijos visuomenės saugumo forumo tarybos narys Cassio Thyone.

„Tai neįvyksta nieko nesuplanavus“, – telefonu sakė C. Thyone. – Tai dar vienas įrodymas, kad viskas buvo suplanuota. Jie pagalvojo apie vietą ir laiką.“

Brazilijos bankas iškarto po incidento neatsakė į prašymą pakomentuoti.

Kametoje buvo dislokuotos taktinės pajėgos, taip pat policija iš kitų rajonų, siekiant padėti vietos pareigūnams. Teisėsaugos darbuotojai aptiko nusikaltėlių paliktą sunkvežimį, o jame – sprogstamąjį užtaisą, pranešė saugumo sekretoriatas.

Buvo nušautas vienas įkaitu paimtas jaunuolis, o kitas įkaitas buvo hospitalizuotas dėl pašautos kojos.

Kametos meras Waldoli Valente pareiškė užuojautą aukos artimiesiems per socialinį tinklą „Facebook“.

„Mūsų mieste visada buvo ramu. Prašau, kad visi liktų namuose“, – parašė jis naktį į trečiadienį.