Kaip pareiškime nurodė sunkius nusikaltimus tiriantis Tyrimų komitetas, po „kruopštaus ir sistemingo darbo“ buvo padaryta išvada, kad 38 metų spynų meistras Radikas Tagirovas nužudė visas šias moteris. Nusikaltimai buvo įvykdyti centriniame Rusijos regione.

„Remiantis teismo ekspertizių ir biologinės analizės rezultatais... nustatyta, kad visus šiuos nusikaltimus įvykdė vienas asmuo“, – sakoma pareiškime. Jame taip pat nurodoma, kad buvo atlikta per 10 tūkst. genetinių testų.

„Užpuoliko genotipas ir pėdsakai“, taip pat „jo veiksmų modelis“ atitiko R. Tagirovo požymius, nurodė Tyrimų komitetas.

Pasak tyrėjų, R. Tagirovas gyvena Kazanės mieste, esančiame daugiau kaip 800 km į rytus nuo Maskvos. 2009-aisiais jis buvo nuteistas už vagystę.

Rusijoje būta žudikų maniakų, kurių aukų skaičiai yra tarp didžiausių pasaulyje.

Buvęs Sibiro policininkas Michailas Popkovas buvo nuteistas už 78 žmogžudystes, įvykdytas nuo 1992 iki 2007 metų. Jis vėlai vakare pasisiūlydavo pavežti moteris, o tada jas išžagindavo ir užkapodavo kirviu ar užmušdavo plaktuku.

„Šachmatų lentos žudikas“ Aleksandras Pičuškinas 2007-aisiais Maskvoje buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už 48 žmogžudystes, kurių dauguma buvo įvykdytos 2002–2006 metais. Jis sakė norėjęs nužudyti po žmogų kiekvienam šachmatų lentos langeliui ir po kiekvieno nužudymo užbraukdavo po langelį.