2021 metų pradžioje bus vykdoma pirma vakcinavimo kampanija, skirta pažeidžiamiausioms visuomenės grupėms. Po jos bus vykdoma antra kampanija likusiai visuomenės daliai, spaudos konferencijoje Eliziejaus rūmuose paskelbė prezidentas.

Premjeras Jeanas Castexas parlamentui sakė, kad prioritetas skiepijant bus teikiamas senelių namų gyventojams ir kai kuriems ten dirbantiems žmonėms.

Pasaulio viltis, kad skiepai nuo COVID-19 gali būti parengti vartoti iki šių metų pabaigos, pakurstė JAV firmos „Moderna“ pranešimas, kad ji pirmadienį kreipėsi dėl jos vakcinos patvirtinimo Jungtinėse Valstijose ir Europoje.

Pastarosiomis dienomis abiejose Atlanto pusėse taip pat buvo pateikti prašymai leisti naudoti „Pfizer“ ir „BioNTech“ kuriamą vakciną. Pranešama, kad abiejų vakcinų veiksmingumas yra maždaug 95 procentai.

Amerikiečių „Pfizer“ ir vokiečių „BioNTech“ prognozuoja, kad jų vakcinai žalia šviesa JAV bus uždegta netrukus po gruodžio 10-osios, o Europos vaistų agentūra (EVA) anksčiau antradienį pranešė, kad iki gruodžio 29-osios nuspręs, ar skubos tvarka pritarti šių firmų sukurtos vakcinos nuo COVID-19 naudojimui.

EVA taip pat nurodė, kad sprendimą dėl „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcinos priims anksčiau nei dėl jų varžovės „Moderna“ sukurto preparato.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)