Kalbėdamasis su Abiy Ahmedu telefonu M. Pompeo „paragino visiškai nutraukti kovas ir [užmegzti] konstruktyvų dialogą krizei išspręsti“, sakoma Valstybės departamento pranešime.

JAV diplomatijos vadovas atkreipė dėmesį į Etiopijos premjero pareiškimą, kad pagrindinės operacijos jau baigtos, tačiau „pakartojo didelį JAV susirūpinimą dėl vykstančių karo veiksmų ir konflikto keliamų pavojų“, sakoma pranešime.

M. Pompeo paragino apsaugoti civilius nuo žalos ir „paragino Etiopijos vyriausybę užtikrinti pagarbą tigrajų ir visų etninių grupių žmogaus teisėms“.

Šis pokalbis įvyko po to, kai Abiy Ahmedas pareiškė, kad Tigrėjaus lyderiai pabėgo į vakarus nuo regiono sostinės po kelias savaites trukusios karinės operacijos, kurią Etiopijos premjeras – praėjusių metų Nobelio taikos premijos laureatas – įsakė pradėti atsakydamas į, jo teigimu, išpuolius prieš federalines kariuomenės stovyklas.

Etiopija yra svarbi JAV sąjungininkė, tačiau po to, kai per kautynes žuvo tūkstančiai žmonių ir dešimtys tūkstančių pabėgėlių pabėgo į Sudaną, išaugo susirūpinimas dėl padėties šalyje.