„Žinome, kad dar yra klausimų“ dėl šios priemonės, numatytos praėjusią savaitę Nacionalinės Asamblėjos priimtame naujame įstatyme, spaudos konferencijoje, kurioje dalyvavo ir kiti deputatai, sakė E. Macrono centristų partijos parlamentarų lyderis Christophe'as Castaneras.

„Mes pasiūlysime iš naujo, visiškai perrašyti 24 straipsnį“, – pridūrė jis.

Šis žingsnis žengtas po to, kai dešimtys tūkstančių protestuotojų šeštadienį išėjo į Paryžiaus ir kitų Prancūzijos miestų gatves, reikalaudami atmesti įstatymo projektą.

Kontroversiškasis saugumo įstatymo 24-asis straipsnis numato baudžiamąją atsakomybę už vaizdo įrašų ir nuotraukų, kuriuose matyti pareigas vykdantys policijos pareigūnai, viešą paskelbimą siekiant „pakenkti jiems fiziškai arba psichologiškai“.

Remiantis 24-uoju straipsniu, už vaizdo įrašų ir nuotraukų su policijos pareigūnais paviešinimą pažeidėjams galėtų būti skirta iki vienerių metų laisvės atėmimo bausmė ir 45 tūkst. eurų bauda.

Nacionalinis Susirinkimas šį teisės aktą priėmė praeitą savaitę, bet jį dar turi patvirtinti Senatas. Debatai dėl jo turėtų ten vykti kitų metų pradžioje.

Vyriausybė sako, kad tokia nuostata pareigūnus stengiamasi apsaugoti nuo grasinimų paviešinti su jais susijusią asmeninę informaciją (vadinamojo doksingo) ir persekiojimų internetu.

Tačiau žiniasklaidos profesinės sąjungos sako, kad teisės aktas gali suteikti policijai pagrindą uždrausti žurnalistams ir socialinių tinklų vartotojams fiksuoti pareigūnų įvykdomus pažeidimus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)