Tarp paskirtųjų yra Jen Psaki, eisianti Baltųjų rūmų spaudos sekretoriaus pareigas, numatančias daug kontaktų su visuomenės nariais.

41 metų J. Psaki yra dirbusi daugelyje svarbių postų, įskaitant Baltųjų rūmų ryšių su visuomene direktorės pareigas Baracko Obamos administracijoje.

Sausio 20 dieną vyksiančiai prisaikdinimo ceremonijai besiruošiantys J. Bidenas ir išrinktoji viceprezidentė Kamala Harris dalydami postus ir atrinkdami kandidatus vadovaujasi socialinės įvairovės principu.

„Didžiuojuosi galėdamas šiandien pristatyti pirmąją Baltųjų rūmų komunikacijos komandos vadovybę, kurioje dirbs tik moterys“, – pareiškime nurodė J. Bidenas.

Jen Psaki

„Šios kompetentingos, patyrusios viešųjų ryšių specialistės praturtins savo darbą įvairesne perspektyva ir bendru įsipareigojimu atstatyti šią šalį geresnę“, – pridūrė jis.

Be J. Psaki, buvo paskelbta apie dar šešių darbuotojų paskyrimą.

Tarp jų yra Baltųjų rūmų ryšių su visuomene direktore dirbsianti Kate Bedingfield, buvusi J. Bideno rinkimų kampanijos vadovo pavaduotoja.

K. Bedingfield taip pat ėjo J. Bideno komunikacijos direktoriaus pareigas, šiam dirbant viceprezidento poste B. Obamos administracijoje.

Kitos paskirtosios yra K. Harris komandoje dirbsiančios Ashley Etienne ir Symone Sanders, atitinkamai eisiančios ryšių su visuomenės direktoriaus bei aukšto rango patarėjo ir vyriausiojo atstovo pareigas.

Baltųjų rūmų ryšių su visuomene direktorės pavaduotoja paskirta Pili Tobar, o spaudos sekretorės pirmąja pavaduotoja – Karine Jean-Pierre.

Elizabeth Alexander buvo paskirta kitų metų pradžioje pirmąja šalies ponia tapsiančios Jill Biden ryšių su visuomene direktore.

Paskiriant į tokias pareigas Senato patvirtinimas nereikalingas, kitaip nei daugumos kabineto lygio pareigybių atveju.

„Man garbė vėl dirbti Joe Bidenui, žmogui, kuriam dirbau Obamos ir Bideno administracijoje, pastarajam gaivinant ekonomiką, atkuriant mūsų santykius su partneriais (pasirodo, tai gera praktika) ir įnešant empatijos bei žmogiškumo į beveik kiekvieną susitikimą, kuriame man teko dalyvauti“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė J. Psaki.