Tiek sulaikytųjų išvardinta „Viasna“ tinklapyje skelbiamame sąraše, jis toliau didėja.

„Viasna“ sulaikymus sekmadienį fiksavo sostinėje Minske, taip pat kituose didžiuosiuose šalies miestuose, tokiuose kaip Vitebskas, Brestas, Gardinas, Lyda, Žodinas, Liachovičiai.

Minske buvo sulaikytas Koordinacijos tarybos pagrindinės sudėties narys, ekonomistas Dmitrijus Krukas, taip pat savaitraščio „Novy Čas“ žurnalistė Jana Trusilo.

„Viasna“ šio sekmadienio sulaikymų sąraše yra ir daugiau žiniasklaidos atstovų – Breste buvo sulaikytas ir po kurio laiko paleistas vietos laikraščio ir opozicinio portalo tut.by korespondentas Stanislavas Koršunovas bei jo kolega Maksimas Chlebecas.

Lapkričio 29-ąją Baltarusijos protestuotojai į gatves išėjo pasitelkę naują taktiką – telkėsi nedideliuose susibūrimuose. Vien tik sostinėje tokių tokių susibūrimų suskaičiuota apie 20.

Baltarusijoje jau beveik penkis mėnesius vyksta masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo oficialiai paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994-ųjų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.