Šaltinis teigė, kad pareigūnai prieš teismą stojo maždaug vidurdienį, praėjus vos dienai po masinių demonstracijų visoje Prancūzijoje prieš policijos smurtą ir naują įstatymą, ribojantį teisę platinti pareigūnų nuotraukas.

Tie keturi pareigūnai buvo nušalinti nuo pareigų ir sulaikyti Nacionalinės policijos generalinės inspekcijos (IGPN).

Šiuo metu jų atžvilgiu yra atliekamas tyrimas dėl „smurto naudojimo rasistiniu pagrindu“ ir melagingų parodymų davimo.

Praėjusį savaitgalį Paryžiuje įvykęs incidentas, kai buvo sumuštas juodaodis muzikos prodiuseris Michelis Zecleras, padidino susirūpinimą dėl, kaip teigiama, sisteminio rasizmo policijoje. Prezidentas Emmanuelis Macronas penktadienio vakarą šį įvykį pavadino „gėda“.

Komentatoriai teigia, kad vaizdai, kuriuos pirmasis paskelbė naujienų portalas „Loopsider“, galėjo ir nebūti paviešinti, jei kontroversiškasis saugumo įstatymo 24-asis straipsnis jau būtų įsigaliojęs.

Šis straipsnis numato baudžiamąją atsakomybę už vaizdo įrašų ir nuotraukų, kuriuose matyti pareigas vykdantys policijos pareigūnai, viešą paskelbimą siekiant „pakenkti jiems fiziškai arba psichologiškai“.

Nacionalinis Susirinkimas šį teisės aktą jau priėmė, bet jį dar turi patvirtinti Senatas.

Šeštadienį Paryžiuje kilo smurtinių susirėmimų, protestuotojams liejant pyktį dėl minimo įstatymo.

Vidaus reikalų ministerija pridūrė, kad demonstracijose dalyvavo 133 000 žmonių, iš jų 46 000 – Paryžiuje, tuo metu demonstracijų organizatoriai teigė, kad šis skaičius šalyje buvo 500 000, o sostinėje – 200 000.