Ameras Alhalbi, laisvai samdomas fotografas, dirbantis žurnale „Polka“ ir naujienų agentūroje AFP, rengė reportažą apie savaitgalio demonstracijas, nukreiptas prieš policijos smurtą ir Prancūzijos vyriausybės naująjį įstatymą, ribojantį teisę platinti pareigūnų nuotraukas.

AFP išplatintose nuotraukose matyti mėlynėmis nusėtas A. Alhalbi veidas ir sutvarstyta galva.

Organizacijos RSF generalinis sekretorius Christophe'as Deloire'as tviteryje parašė, kad 24-erių metų fotožurnalistas buvo sužeistas Bastilijos aikštėje „policijos lazda“, ir pasmerkė panaudotą smurtą.

„Ameras atvyko iš Sirijos į Prancūziją bėgdamas iš savo šalies, kaip ir keli kiti sirų žurnalistai. Žmogaus teises ginanti šalis turėtų juos apsaugoti, o ne kelti jiems grėsmę“, – parašė jis dar viename įraše tviteryje.

Ch. Deloire'as taip pat pažymėjo, kad A. Alhalbi pareigūnams aiškiai patvirtino dirbantis žurnalistu.

„Polka“ fotografijos direktorius Dimitri Beckas teigė, kad A. Alhalbi buvo sulaužyta nosis ir sužalota kakta, todėl žurnalistas buvo išvežtas į ligoninę.

A. Alhalbi yra laimėjęs keletą tarptautinių apdovanojimų, įskaitant antrąjį prizą „Spot News“ (naujausių žinių) kategorijoje „World Press Photo“ organizuotame konkurse 2017 metais, daugiausia už reportažus naujienų agentūrai AFP apie padėtį gimtajame Alepo mieste konflikto Sirijoje metu.

Policija sekmadienį pranešė, kad du demonstrantai teigė buvę sužaloti pareigūnų demonstracijose už Paryžiaus ribų, o informacija apie nukentėjusiuosius pačioje Prancūzijos sostinėje dar nėra parengta.

Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad šeštadienį demonstracijų metu buvo sužeisti maždaug 62 policijos pareigūnai, o 81 asmuo buvo suimtas.

Internete dalijamasi vaizdo įrašais, kuriuose matyti, kaip demonstracijų dalyviai muša policijos pareigūnus.

Vidaus reikalų ministerija pridūrė, kad demonstracijose dalyvavo 133 000 žmonių, iš jų 46 000 – Paryžiuje, tuo metu demonstracijų organizatoriai teigė, kad šis skaičius šalyje buvo 500 000, o sostinėje – 200 000.