Tai penktadienį naujienų agentūrai „Yonhap“ pareiškė Pietų Korėjos parlamento narys Kim Byung-kee, remdamasis Nacionaline žvalgybos tarnyba.

„Paprastai (Šiaurės Korėjoje) apie (JAV prezidento rinkimų) rezultatus būdavo pranešama per 10 dienų, šįsyk nei (valdančiosios Korėjos darbo partijos dienraštis) „Rodong Sinmun“, nei kitos valstybinės žiniasklaidos priemonės nieko nepranešė. Man papasakojo, jog Pchenjanas uždraudė savo diplomatinėms atstovybėms provokuoti JAV ir įspėjo, kad ambasadoriai turės atsakyti, jei kils problemų. Jiems duotas nurodymas itin atsargiai kalbėti“, - persakė Pietų Korėjos žvalgybos tarnybos pranešimo turinį Kim Byung-kee.

Tarnybos duomenimis, KLDR vadovybė nerimauja dėl to, kad draugiški Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-uno ir JAV prezidento Donaldo Trumpo santykiai nebeduos naudos. Pasak Pietų Korėjos pareigūnų, Pchenjanas daro prielaidą, kad Vašingtonas gali grįžti prie Baracko Obamos laikų politikos, kuriai buvo būdingas santūrumas ir riboti kontaktai. Vis dėlto Šiaurės Korėja tikisi surengti viršūnių susitikimą su J. Bidenu.

Pietų Korėjos žvalgyba taip pat mano, jog Šiaurės Korėja gruodžio mėnesį, Rinkikų kolegijos balsavimo metu, gali surengti paradą, kad pademonstruotų savo karinį potencialą.

Lapkričio 3 d. įvyko JAV prezidento rinkimai. J. Bidenas užsitikrino daugiau kaip 270 rinkikų balsų, reikalingų pergalei. Tačiau antros kadencijos siekiantis respublikonas D. Trumpas atkakliai tvirtina apie plataus masto sukčiavimą rinkimuose ir atsisako pripažinti savo pralaimėjimą. Tiesa, jis vis dėlto sutiko pradėti valdžios perdavimo procedūrą.