Iš vaizdo įrašo matyti, kaip A. Lukašenka užeina į koridorių. Kaukę jis nusismaukęs. Jį pasitinka gydytoja.

„Iš akių matau – naujas žmogus. Kai visi su šitais kombinezonais, po 10 kartų galima pasisveikinti... Tai tu čia gydai žmones?“ – į gydytoją kreipėsi A. Lukašenka.

„Tai raudonoji zona“, – atsakė moteris.

„Vadinasi, turiu užsidėti kaukę?“ – pasiteiravo A. Lukašenka.

„Taip“, – atsakė jam.

Tiktai tada A. Lukašenka užsidėjo respiratorių. Buvo pasiūlytos ir pirštinės. Jisai jas paėmė, tačiau neužsimovė.

Tuo metu gydytoja tęsė pasakojimą: pranešė, kad skyriuje gydomi 63 pacientai.

„Tai parodyk, kaip gydai“, – pasakė A. Lukašenka.

Kiek vėliau tame pačiame „Telegram“ kanale atsirado nuotrauka, kurioje A. Lukašenka nufotografuotas bendraujantis su pacientu. Pirštinių, kaip matyti, jis taip ir neužsimovė.

Aliaksandras Lukašenka, Pul Pergovo nuotr.

Ligoninėje apsilankiusiam A. Lukašenkai buvo parodyti ir COVID-19 sergančiojo plaučiai.

Ketvirtadienį skelbė, kad Baltarusijoje per parą nustatyti 1 563 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, taip pat mirė dar devyni anksčiau užsikrėtę pacientai.

Bendras šalyje nustatytų COVID-19 atvejų skaičius padidėjo iki 130 012, o epidemijos aukų padaugėjo iki 1 128, pridūrė ministerija. Ankstesnę dieną buvo skelbta apie 1 496 naujai nustatytus užsikrėtimo atvejus ir aštuonių pacientų mirtį.

Sveikatos apsaugos ministerija pridūrė, kad iki ketvirtadienio ryto dėl COVID-19 hospitalizuotų ir pasveikusių žmonių skaičius padidėjo iki 108 769, iš jų 1 317 buvo išrašyti per pastarąją parą. Iki šiol šalyje atlikti 3 158 352 testai koronavirusinei infekcijai nustatyti.

A. Lukašenka ne kartą neigė koronaviruso grėsmę, griežtas karantino priemones Europoje jis yra pavadinęs „koronapsichoze“.

A. Lukašenka yra tvirtinęs, kad pats persirgo COVID-19, tačiau tuomet jis pareiškė, kad jį kažkas specialiai užkrėtė.

„Vyksta tyrimas dėl to, kas užkrėtė koronavirusu“, – rugpjūtį žurnalistams Minske sakė A. Lukašenka.

Pačią liga Baltarusijos prezidentas pavadino išgydoma, „tačiau šlykščia“. O kalbėdamas apie savo būseną ligos metu jis sakė, kad jautėsi kaip „ežiukas rūke“, ir pridūrė, kad jį „forsuotu būdu pagydydavo“.

Rugpjūčio 6 d. A. Lukašenka išreiškė nuomonę, kad koronavirusą jam „pakišo“.

„Susirgo mano namiškiai ir man teko su jais vykti į ligoninę atlikti kompiuterinę tomografiją. Ir mano gydytojas man sako: „Aleksandrai Grigorjevičiaus, mano brangusis, jūs gi išvaikščiojote tą koronavirusą. (...) ir rodo: štai židinys, štai židinys“, – sakė jis.

„Patikrino. Mano pliusas, maniškių pliusas“, – sakė jis. A. Lukašenka taip pat pareiškė linkstąs prie nuomonės, kad „visgi man jį pakišo. Ir dabar aš imsiu ieškoti tos akimirkos, kada tai įvyko“.