Anot „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), ankstyvą rytą suduotų smūgių taikiniais tapo Teherano remiamų sukarintų pajėgų pozicijos Deir ez Zoro provincijoje šalia Abu Kamalio, o dauguma žuvusių kovotojų buvo pakistaniečiai.

Sirijos valstybinė žiniasklaida nepranešė apie šį išpuolį, o Izraelis retai prisiima atsakomybę už pavienius antskrydžius, tačiau SOHR apkaltino žydų valstybę nuo šeštadienio Sirijoje surengus dar mažiausiai dvi aviacijos atakas prieš proiranietiškas pajėgas.

Anksti trečiadienį mažiausiai aštuoni Irano remiami kovotojai žuvo per antskrydžius Damasko apylinkėse ir Sirijos pietuose, pažymėjo Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi ir platų šaltinių tinklą Sirijoje turinti NVO.

Vėlai šeštadienį per Abu Kamalio apylinkėse įvykdytas aviacijos atakas žuvo mažiausiai 14 proiranietiškų kovotojų iš Irano ir Afganistano, pranešė SOHR.

Teheranas Sirijos pilietiniame kare palaiko prezidentą Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimą.

Vėliausi antskrydžiai buvo surengti izraeliečių ambasadoriui prie JT Giladui Erdanui paraginus Saugumo Tarybą nedelsiant priversti Irano pajėgas palikti Siriją.

„Izraelis... reikalauja visiško Irano ir jo įgaliotinių pasitraukimo iš Sirijos, taip pat Irano karinės infrastruktūros pašalinimo iš Sirijos teritorijos“, – pažymėjo jis laiške, adresuotame JT Saugumo Tarybos vadovui.

Nuo Sirijos pilietinio karo pradžios 2011 metais Izraelis surengė šimtus aviacijos ir raketų atakų šioje valstybėje, taikydamasis į Irano kovotojus, Libano šiitų judėjimo „Hezbollah“ pajėgas ir sirų vyriausybės karius.

Per Sirijos karą, kilusį Damaskui pamėginus brutaliai numalšinti antivyriausybinius protestus, žuvo jau daugiau nei 380 tūkst. žmonių, o dar milijonai gyventojų buvo priversti palikti savo namus.