Televizija NDTV pranešė, kad pietinėje Tamil Nadu valstijoje per audrą nuvirtus medžiams ir vieno pastato sienai žuvo trys žmonės.

Audra „Nivar“ pasiekė sausumą Pudučeryje – sąjunginėje teritorijoje šalia Tamil Nadu valstijos. Jos nešamo vėjo greitis siekė 130 km per valandą, nurodė Indijos meteorologijos departamentas.

Anot jo, slinkdama į šiaurę Karnatakos valstijos link, audra palaipsniui silpo.

Tamil Nadu valstijos sostinėje Čenajuje, kur gyvena apie 10 mln. žmonių ir veikia stambių automobilių kompanijų, tokių kaip BMW, „Nissan“ ir „Ford“, gamyklos, smarkios liūtys užtvindė gatves, vėjas vartė medžius ir kelioms valandoms paliko žmones be elektros. Buvo užlieta daug gyvenamųjų rajonų. Žmonės, paisydami pareigūnų nurodymų, liko namuose.

Indijos nacionalinės reagavimo į nelaimes pajėgos pranešė, kad jų komandos šalina nuvirtusius medžius, dėl kurių kai kuriuose rajonuose sustojo eismas.

Miesto administracija sakė, kad visas žalos mastas dar nežinomas, bet prevencinės priemonės, kurių ėmėsi vyriausybė, padėjo išvengti didesnių padarinių.

Trečiadienį dešimtys tūkstančių žmonių paliko savo namus Tamil Nadu ir Pudučerio žemumose ir laikinai apsistojo vyriausybės įrengtuose evakuacijos centruose.

„Guodžia faktas, kad nieko labai blogo nenutiko, o žinia, kad audra silpsta, yra labai gera“, – Čenajuje žurnalistams sakė valstijos ministras R. B. Udhayakumaras.

Indijos vidaus reikalų ministras Amitas Shahas sakė, kad valdžia visais būdais stengiasi padėti nuo audros nukentėjusiems žmonėms.

Indijos pakrančių rajonus dažnai talžo ciklonai.

Daugiau nei 110 žmonių žuvo gegužę, kai rytų Indijoje ir Bangladeše siautė „superciklonas“ „Amphan“, sulyginęs su žeme ištisus kaimus, nusiaubęs ūkius ir palikęs be elektros milijonus žmonių.

Tačiau dėl tikslesnių oro prognozių ir geresnių ekstremaliųjų situacijų valdymo planų „Amphan“ pareikalavo gerokai mažiau gyvybių nei ankstesni panašaus galingumo ciklonai.