Jelizaveta Vladimirovna Krivonogich „labai panaši į Rusijos prezidentą“, skelbia „Projekt“, remdamasis nuotraukomis, kurias pavyko gauti žurnalistams.

Septyniolikmetės motina Svetlana Krivonogich valdo bendrovę, kuriai priklauso nedidelė dalis „Rossija Bank“. „Rossija Bank“ po 2014 metais Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos dėl ryšių su Rusijos politikos elitu buvo nubaustas Vakarų sankcijomis.

„Projekt“ skaičiuoja, kad bendras S. Krivonogich turtas Maskvoje, Sankt Peterburge ir pietiniame Sočio kurorte vertinamas 102 mln. dolerių.

Žurnalistai teigia gavę dokumentų kopijų, įskaitant ir gimimo liudijimo, kur septyniolikmetės tėvas nenurodytas, rastas tik jos tėvavardis – Vladimirovna.


Veidų atpažinimo programa nustatė, kad V. Putino ir jaunesniosios Krivonogich panašumas siekia net 70,44 proc. (to paties žmogaus nuotraukų atitikimas – 75 proc.).

„Galime daryti išvadą, kad jie gali būti susiję“, – „Projekt“ cituoja kompiuterinių technologijų specialistą Hassaną Ugailį, atlikusį veidų palyginimą.

„Projekt“ teigia dėl etinių priežasčių neviešinsiantys Jelizavetos Krivonogich, gimusios 2003 metais ir galimai pastaruosius kelerius metus besinaudojančios svetima pavarde, nuotraukų.

Kai „Projekt“ susisiekė su jos motina, mergina iš socialinės žiniasklaidos paskyrų ištrynė visas nuotraukas, kuriose matomas jos veidas. „Projekt“ teigimu, Svetlana Krivonogich pažadėjo perskambinti ją pakalbinti norėjusiems žurnalistams, bet to nepadarė, daugiau su ja susisiekti nepavyko.

V. Putino santykiai su S. Krivonogich, kaip spėjama, prasidėjo paskutinį XX amžiaus dešimtmetį prieš jam tampant prezidentu, „Projekt“ cituoja du moterį pažįstančius šaltinius. Ji dirbo valytoja ir gyveno komunaliniame bute, tačiau netrukus po pažinties „persikėlė į prestižiškiausią Sankt Peterburgo būstą“. Poros santykiai truko iki XX amžiaus pabaigos, tvirtina šaltiniai.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas sako jau anksčiau sulaukęs klausimų apie S. Krivonogikh, tačiau apie ją nieko nežinąs.

„Taip, man buvo užduota klausimų apie moterį tokia pavarde, bet aš apie ją nesu girdėjęs, nieko nežinau. Tikrai nieko apie ją pasakyti negaliu“, – patikino V. Putino atstovas spaudai.

V. Putinas, oficialiai su žmona išsiskyręs 2013 metais, reguliariai sulaukia prašymų patvirtinti arba paneigti žiniasklaidos teiginius esantis endokrinologės Marios Voroncovos ir projektų vadovės Katerinos Tichonovos tėvas.