A. Merkel teigimu, lapkričio pradžioje įvesti apribojimai negali būti atšaukti, atsižvelgiant į dabartinius epidemiologinius rodiklius.

Apribojimai tęsis „pirmiausia iki gruodžio 20 d., tačiau galime daryti prielaidą, kad dėl didelio užsikrėtimų skaičiaus apribojimus reikės taikyti iki sausio pradžios“, sakė A. Merkel.

Vokietijoje galioja palyginti švelnūs karantino apribojimai, tačiau restoranai, barai, sporto ir kultūros įstaigos toliau bus uždarytos, o mokyklos ir parduotuvės – atidarytos.

Nuo gruodžio 1 d. privačiuose susibūrimuose galės būti ne daugiau nei penki žmonės iš dviejų šeimų, o vaikams ši taisyklė nebus taikoma. Švenčių laikotarpiu nuo gruodžio 23 d. iki Naujųjų metų bus leidžiami iki 10 žmonių susibūrimai.

Tiesa, tai nereiškia, kad bus leidžiami vakarėliai, o gyventojai per šventes bus raginami likti namuose.

„Darbdaviai yra raginami patikrinti, ar bendrovės atostogų ir nuotolinio darbo sprendimai galės būti taikomi nuo gruodžio 23 iki sausio 1 d., užtikrinant, kad bendrovės galės užsidaryti, o mes visi galėsime įgyvendinti paprastą principą – likti namuose“, – sakoma A. Merkel Vyriausybės ir 16-os Vokietijos federalinių žemių susitarime.