Pareigūnai pranešė apie 583 naujus atvejus po kelių savaičių periodo, kai per parą būdavo užregistruojama 100–300 naujų ligos atvejų. Spartus COVID-19 atvejų daugėjimas kursto nuogąstavimus dėl didelės trečios užsikrėtimų bangos.

Naujausi atvejai dažniausiai yra susiję su židiniais biuruose, mokyklose, sporto salėse, taip pat su nedideliais susibūrimais. Daugiausia atvejų nustatyta Seule ir aplink jį, pranešė Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos agentūra.

Naujų užsikrėtimo atvejų atvejų taip pat užfiksuota kariuomenėje, įskaitant dešimtis susirgusių naujokų vienoje mokymo stovykloje. Dėl to Gynybos ministerija ėmėsi griežtinti kovos su virusu priemones.

„Dabar esame situacijoje, kai viruso protrūkiai galimi bet kur“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Park Neung-hoo.

Vyriausybė šią savaitę sugriežtino socialinio atstumo taisykles sostinėje ir aplinkiniuose regionuose, pareigūnams stengiantis stabdyti viruso plitimą.

Tarp taikomų priemonių yra naktinių klubų ir barų uždarymas, vestuvių ir laidotuvių dalyvių skaičiaus apribojimas 100 žmonių.

Kavinėms maistą leidžiama tiekti tik išsinešti, visi restoranai turi būti uždaromi iki 21 valandos, po kurios leidžiama tik pristatyti maistą kitur.

Ketvirtadienį paskelbti skaičiai bendrą šalyje užregistruotų COVID-19 atvejų skaičių padidino iki 32 tūkstančių.

Pietų Korėja išgyveno vieną didžiausių pirminių COVID-19 protrūkių už Kinijos ribų, bet suvaldė jį vadovaudamasi „atsekimo, testavimo ir gydymo“ principu. Šalyje niekada nebuvo įvestas toks karantinas kaip daugumoje Europos šalių ir kitose pasaulio vietose.

Anksčiau Pietų Korėja buvo laikoma kovos su pandemija pavyzdžiu, šalį gyrė ir Pasaulio sveikatos organizacija (PSO). Visuomenė daugiausia laikėsi socialinio atstumo ir kitų taisyklių, pavyzdžiui, dėl kaukių dėvėjimo.