Prognozuojama, kad audrai „Nivar“ pasiekus sausumą, jos nešamo vėjo greitis sieks 120 km per valandą, o gūsių greitis – 145 km per valandą.

Pietiniuose Tamil Nadu, Andra Pradešo ir Pudučerio regionuose, kuriems ketvirtadienį paryčiais turėtų smogti ciklonas, buvo dislokuota tūkstančiai vietos ir nacionalinių gelbėjimo tarnybų pareigūnų.

Vietos valdžia paskelbė nedarbo dieną ir nurodė užsidaryti visoms įstaigoms, išskyrus avarines tarnybas. Nacionalinio krizių valdymo komiteto atstovas informavo, kad iš savo namų buvo evakuoti tūkstančiai žmonių.

Regione jau smarkiai lyja. Prognozuojama, kad artimiausiomis valandomis lietus dar sustiprės.

Pudučeryje pliaupiant lietui, ištuštėjo gatvės ir turgavietės.

Pudučerio administracijos vadovė Kiran Bedi paragino vietos gyventojus neiti į lauką ir paisyti valdžios nurodymų.

„Persikelkite į aukščiau esančias vietas. Esama pagalbos centrų. Prašau, vykite ten“, – sakė ji socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame vaizdo kreipimesi.

Tačiau kai kurių pakrantės rajonų gyventojai sakė nenorintys palikti namų bei žvejybos laivų ir persikelti į vyriausybės prieglaudas.

Tamil Nadu sostinėje Čenajuje pareigūnai sakė taip pat atidžiai stebintys vandens lygį tvenkiniuose ir ežeruose, būgštaudami, kad nepasikartotų 2015 metų situacija, kai per smarkius potvynius šioje valstijoje žuvo keli šimtai žmonių.

Prognozuojama, kad dėl smarkaus lietaus patvins šalia Čenajaus esantis Čembarambakamo ežeras. Apylinkių gyventojai buvo įspėti dėl gresiančio potvynio.

Trečiadienį anksti ryte ciklono akis turėjo praslinkti už 175 km į šiaurės rytus nuo Šri Lankos šiaurinio pakraščio.

Šri Lankoje evakuacija nebuvo paskelbta, tačiau buvo prognozuojamos smarkios liūtys, ypač šalies šiauriniuose rajonuose.

Žvejai buvo paraginti neplaukti į jūrą.

Daugiau nei 110 žmonių žuvo gegužę, kai rytų Indijoje ir Bangladeše siautė „superciklonas“ „Amphan“, sulyginęs su žeme ištisus kaimus, nusiaubęs ūkius ir palikęs be elektros milijonus žmonių.

Tačiau dėl tikslesnių oro prognozių ir geresnių ekstremaliųjų situacijų valdymo planų „Amphan“ pareikalavo gerokai mažiau gyvybių nei ankstesni panašaus galingumo ciklonai.