„Kalbant apie mūsų pasirengimą pačiai gamybai... Vakcinos gamybai esame pasiruošę. Kai preparatas bus užregistruotas, mes pradėsime jos masinę gamybą“, – sakė jis spaudos konferencijoje Maskvoje.

G. Ignatjevas pridūrė, kad Čiumakovo centras šiuo metu jau gamina savo sukurtą vakciną nuo koronaviruso klinikiniams tyrimams, todėl dėl masinės gamybos problemų nekils.

Čiumakovo centro sukurta vakcina yra pasiekusi antrą klinikinių tyrimų fazę, kurioje dalyvauja 300 savanorių. Ją planuojama užbaigti gruodžio pradžioje. Tada Sveikatos apsaugos ministerijai bus pateikti dokumentai.

Pasak D. Ignatjevo, savanoriams nepasireiškė jokių nepageidaujamų reakcijų.

Trečią vakcinos klinikinių tyrimų fazę su 3 tūkst. savanorių planuojama pradėti ateinančių metų pradžioje. Lygiagrečiai, jei preparatas bus užregistruotas, gali būti pradėti poregistraciniai tyrimai su dideliu skaičiumi žmonių.

Rusija rugpjūtį tapo pirmąja šalimi, įregistravusia vakciną nuo COVID-19, tačiau ji tai padarė dar prieš didelio masto klinikinius tyrimus, kurie vis dar vyksta.

Pirmąją rusišką vakciną nuo koronaviruso „Sputnik V“ sukūrė Sveikatos apsaugos ministerijos Gamalėjos tyrimų centras. Išvakarėse šio preparato kūrėjai pranešė, kad klinikinių tyrimų duomenų antroji tarpinė analizė parodė, jog jo veiksmingumas siekia 95 procentus.

Praėjusį mėnesį prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė, kad Rusija užregistravo antrą vakciną nuo koronaviruso „EpiVacCorona“, intensyvėjant pasaulinėms lenktynėms dėl veiksmingų skiepų kovai su pandemija, iš viso jau pareikalavusia kone 1,4 mln. gyvybių.

Tuo metu farmacijos milžinės „Pfizer“ ir „BioNTech“ paskelbė, kad jų vakcinos nuo COVID-19 veiksmingumas yra 95 proc., o „Moderna“ praėjusią savaitę sakė, kad, pradiniais duomenimis, jos kandidatės į vakcinas veiksmingumas yra 94,5 procento.