JAV sankcijos bus taikomos rusų kompanijoms „Aviazapčiast“, „Zavod Elekon“ ir „Nilco Group“. Kitos dvi kompanijos yra kinų.

Sprendimą JAV administracija priėmė lapkričio 6 dieną, bet informacija apie jį pasirodė tik dabar. Lapkričio 25-ąją atitinkamas dokumentas turi būti paskelbtas JAV federaliniame registre.

Dokumente nurodoma, kad jokia valstybinė JAV kompanija negali sudaryti kontraktų su minimomis kompanijomis, negali teikti joms finansinės paramos. Be to, JAV vyriausybė negali parduoti šioms kompanijoms amunicijos ir teikti paslaugų, kurias reguliuoja Ginklų eksporto kontrolės įstatymas, ir negali išduoti joms licencijų eksportuojamai produkcijai gauti.

Pažymima, kad esamų individualių licencijų šioms kompanijoms galiojimas sustabdytas.

Eksporto kompanija „Aviazapčiast“ specializuojasi tiekti į užsienį ir vėliau aptarnauti rusų civilinės ir dvigubos paskirties aviacijos techniką. Kompanijos interneto svetainėje sakoma, kad ji turi atstovybes Indijoje ir Alžyre. Tarp jos užsienio partnerių yra Vietnamas, Kazachstanas, Mianmaras, Bangladešas, Kinija ir Peru.

„Zavod Elekon“ kuria ir gamina elektroninę įrangą, o „Nilco Group“, prekiaujanti įvairiais produktais, įskaitant elektroninę įrangą, teikia materialinę paramą Irano raketų programai.