Šeima siekė teisingumo dėl 19-mečio Harry Dunno žūties per 2019-ųjų rugpjūtį netoli JAV oro pajėgų bazės centrinėje Anglijoje įvykusią avariją, kai jo motociklas susidūrė su ne ta kelio puse važiavusiu automobiliu.

Automobilį vairavusi Anne Sacoolas kelios savaitės po avarijos išvyko į JAV. Pareigūnai sako, kad ji turėjo teisę į diplomatinę neliečiamybę, nes jos vyras dirbo minėtoje oro pajėgų bazėje.

43 metų A. Sacoolas gruodį buvo apkaltinta pavojingu vairavimu, nulėmusiu žmogaus žūtį, bet JAV Valstybės departamentas atmetė prašymą išduoti ją Didžiajai Britanijai, kur ji būtų teisiama.

H. Dunno tėvai Charlotte Charles ir Timas Dunnas iškėlė bylą teigdami, kad Britanijos užsienio reikalų ministerija neteisingai nusprendė dėl A. Sacoolas diplomatinės neliečiamybės.

Tačiau du teisėjai antradienį atmetė šį argumentą ir nusprendė, kad A. Sacoolas „Harry mirties metu turėjo neliečiamybę JK baudžiamosios jurisdikcijos atžvilgiu“.

Žuvusio paauglio motina sakė, kad yra pasiryžusi toliau ieškoti teisingumo. Ją parėmė britų užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas, kuris sakė palaikantis šeimą.

„Aiškiai sakome, kad Anne Sacoolas turi stoti prieš teisingumą JK, ir paremsime šeimos teisinį ieškinį JAV“, – nurodė D. Raabas.