Brazilijos pietiniame Porto Alegrės mieste kilo protestų banga, kai praėjusią savaitę buvo paviešintas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip vienas apsaugininkas laiko 40-metį suvirintoją Joao Alberto Silveirą Freitasą, o kitas jam smogia į veidą ir galvą.

Pirmadienį Porto Alegrėje vykusios demonstracijos metu protestuotojai blokavo vieną gatvę ir sutrikdė eismą priešais prekybos tinklo „Carrefour“ parduotuvę.

Nedidelė grupelė protestuotojų ėmė svaidyti į policininkus akmenis ir padegamąsias bombas. Pareigūnai išsklaidė šią grupę panaudoję ašarines dujas ir gumines kulkas, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistai.

„Carrefour“ pažadėjo skirti 5 mln. JAV dolerių (4,2 mln. eurų) kovai su rasizmu.

„Žinome, kad negalime atitaisyti žalos dėl pono Joao Alberto mirties“, – savo pareiškime nurodė prekybos tinklas.

„Šis sprendimas yra pirmasis mūsų kompanijos žingsnis kovoje su išankstiniu nusistatymu ir struktūriniu rasizmu Brazilijoje, kad ši kova būtų dar stipresnė ir sulauktų didesnio visuomenės palaikymo“, – rašoma pareiškime.

Po minėto incidento, lyginamo su afroamerikiečio George'o Floydo nužudymu Jungtinėse Valstijose gegužės mėnesį, „Carrefour“ sulaukė virtinės boikotų ir dažnai smurtinių protestų prie savo parduotuvių įvairiuose šalies miestuose.

„Carrefour“ vadovas Alexandre'as Bompard'as suskubo pasmerkti nužudymą, pavadinęs jį „siaubingu aktu“. Jis pareiškė užuojautą aukos šeimai ir nutraukė ryšius su apsaugos bendrove, kurioje dirbo du minėti apsaugininkai.